Vilka är webhallen?

Webhallen.com är en av Nordens ledande återförsäljare inom hemelektronik och gaming. Datorer och TV-spel har varit det stora fokuset för dem i många år och eftersom gaming blir alltmer populärt för varje år fortsätter Webhallen att dominera den svenska spelmarknaden. Efter sin succé på den marknaden har de nu börjat bredda sitt sortiment och har över 40 000 produkter att välja emellan. Nu är det inte bara hemelektronik, spel och datorkomponenter som säljs utan de har även ett stort utbud på produkter för hela familjen, exempelvis vitvaror, hälsoprodukter och barnprodukter samt mycket mer. Vad som gör Webhallen unikt är dock deras stora intresse för teknik och hur entusiastiska dess anställda är inom området. Därav ligger fortfarande störst fokus på just det.

Webhallen är inte bara en hemsida för e-handel. I nuvarande läge har de 21 fysiska butiker utspridda från Malmö till Uppsala med över 300 anställda som jobbar åt företaget. Majoriteten av deras butiker hittar du inom stockholmsområdet där 14 av de samtliga 21 butikerna befinner sig. Resterande butiker kan du hitta antingen i Malmö, där det finns tre butiker, i Göteborg där det också finns tre och i Linköping som har en butik. Det ser dessutom ut att gå bra för företaget om omsättningen har ökat de senaste åren. Under 2017 omsatte det hela 1 877 513 000 kronor, det vill säga cirka 1,9 miljarder! Det är inga småsummor för ett företag med 300 anställda.

Ägare

Webhallen startades 1999 i en liten källare av Andreas Kamél, Bendik Cavallin och Arvid Winqvis. Efter mycket hårt jobbande från svenskarna blev företaget uppköpt år 2005 av Pixmania, vilket är en fransk webbaserad hemelektronikkedja. Den 22 april 2013 såldes Webhallen av Pixmania till den nuvarande ägaren Komplett för cirka 140 miljoner kronor. Komplett är ett norskt e-handelföretag som äger nio webbutiker i Skandinavien. De skapades 1991 och har cirka 800 anställda. Komplett inriktar sig på datorer och tillbehör och redan 2015 rapporterades det om att de låg på cirka 1,8 miljoner aktiva kunder. Som många redan vet har Komplett även sin egen webbshop under namnet komplett.se, vilket intressant nog har liknande sortiment som Webhallen.

Utdelade priser

Antalet utnämnelser som Webhallen har fått genom tiderna är för många för att lista så vi nämner några av de nyare. 2014 blev de tilldelade priset för “årets butikskedja” av Retail Awards, Dagens Handels och Svensk Handels branschgala för återförsäljare. Detta år, 2018, blev Webhallen utnämnd till “årets e-handlare” inom kategorin spelkonsoler och spel, vilket inte var första gången då de redan 2007 fick samma pris. Med denna vinst gick Webhallen ut och pratade om hur tacksamma de är över deras lojala kunder. De nämnde även lite om deras kundundersökning och att det är på grund av det nära samarbetet de har med sina kunder och personal som gör det möjligt för dem att förbättras, växa och nå nya höjder.

Köpvillkor

Hos Webhallen har du många alternativ att välja mellan när du ska betala. Du kan välja att betala med direktbetalning, bank/kreditkort, Swish, faktura, delbetalning, hämta och betala i butik, PayPal och till och med Bitcoin. Webhallen är den största svenska e-handelsidan som godkänner köp med Bitcoin, vilket har varit en stor nyhet under 2018. Fri frakt erbjuds för alla svenskar ifall köpet överstiger 500 kronor. Ifall produkten du köper finns i lager och ordern sker innan klockan 15:00 levereras beställningen inom 24 timmar, med försändelse kan leveranstiden ta mellan en och tre dagar. Alla privatpersoner får även 60 dagars öppet köp. Vi rekommenderar dock att läsa igenom kraven för öppet köp innan köpet görs.

Events

För att skapa en närmare relation med sina kunder brukar Webhallen dra igång flera olika event för alla att delta i. Eventen brukar vara gratis och kan ibland pågå i flera dagar. De events som oftast förekommer brukar vara TV-spelsturneringar eller en ny produktlansering där alla får testa på produkterna innan de lanseras. Tyvärr sker eventet mestadels på plats i någon av deras butiker. Detta betyder att om du inte bor i Stockholm, Malmö, Göteborg eller Linköping är det en väldigt liten sannolikhet att ett event sker i närheten av dig. Om du bor i Stockholm har du dock gott med event att ta del av då majoriteten av butikerna befinner sig i huvudstaden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021 merjuligavle.se . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.