Media Markt – Mediamarkt.se

Många människor, åtminstone de som är med i svängen, känner till den tyska elektronik- och vitvarujätten, i folkmun lite ironiskt kallad “Mediamakten”. I branschen är de verkligen en storhet att räkna med bland konkurrenterna. Talar människor om dess produkter kan det översättas med lågt pris, konkurrenskraftiga och jätteutbud. Företagets butiker i Sverige är oftast av jätteformat, du kommer in i en stor hall där produkterna radas upp på hyllmeter efter hyllmeter och staplas i de fall där produkterna är av större format. Det handlar om diskmaskiner, mikrovågsugnar, datorer, spelkonsoler, TV-apparater, telefoner och alla slags tillbehör därtill. Du kan handla på plats eller bekvämt hemma i bolagets webbutik. Dessutom erbjuder de service med montering och installation både i ditt hem och vid butikernas servicediskar.

Det tyska aktiebolaget Media Markt ingår i en koncern med inriktning på handel, Metro AG, och de grundades 1979. Snabbt blickade de ut mot världen (10 år senare) och är idag representerade med över 800 butiker i 15 länder samt med 200 affärer under namnet Saturn. Initiativtagarna var i början fyra personer som riktade in sig på detaljhandel. När den första butikshallen öppnades i München sattes en slogan “Ich bin doch nicht blöd” (fritt översatt till “Jag är inte dum”), vilken syftade till att den kloke köper kvalitet där den är billigast. I och med att gruppen Kaufhof kom in i bilden började företaget expandera både i Tyskland och utomlands, först i grannländerna Frankrike, Schweiz och Österrike.

Butiker och webbutik hos Media Markt

Till Sverige kom Media Markt år 2006 och vårt land blev därmed det trettonde landet i utbredningens ordning. Huvudkontoret etablerades i Stocksund under namnet Media-Saturn Holding Sweden AB. Första butiken projekterades till Stockholm följt av 27 butiker över hela Sverige, plus en onlinebutik av högsta klass. Nu är Media Markt en av de största på nätet med en försäljningssida som innehåller alla produkter som finns i webblager, strikt som i butikerna. Sidan är uppdelad i kategorier så att kunden har lätt att hitta. Välj bland vitvaror samt andra hushållsapparater och hemmets behov, spel, datorer och tillbehör, TV och ljud, telefoner och GPS, foto och drönare. Dessutom kan kunden kolla in vad som just nu är trendigast.

Kundlöften både på nätet och i butik

Förutom att pressa priser på alla produkter ställer Media Markt upp några viktiga punkter för den köpsugne, som att billigt ändå ska ha kvalitet. De säkrar betalningar och transaktioner över nätet och utlovar snabba leveranser för webbhandel och för utkörning av varor inköpta i butik. Dessutom bjuder företaget på fri frakt för transporter där inköpssumman överstiger 500 kronor samt garanterar 30 dagars öppet köp. På hemsidan ställer de upp en späckad FAQ med alla typer av frågor som får svar. Kunder kan kontrollera vilken status som inlämnad reparation eller annan åtgärd av produkter har samt spåra en order som har lagts online. Givetvis följer Media Markt de lagar och regler som gäller för distanshandel i förekommande fall.

Säkra saker och krafttag

Speciella betingelser som är tillgängliga hos Media Markt ligger under de tjänster som företaget erbjuder. En av dessa är “Sure Thing”. Det är en försäkring som går utöver garanti, laglig reklamationsrätt (inom tre år) samt det skydd som hemförsäkringen täcker. Den ger extra skydd vid olyckshändelser, exempelvis om en produkt skadas då den faller i en trapp under egen hembärning. Vidare om blixten slår ner, inbrott eller stöld ur fordon och rån, att brottslig datatrafik slår ut mobil eller dator samt för funktionella fel under första respektive andra året. Dessutom “Power Service” så att din hemelektroniska pryl kan nyttjas med mesta möjliga värde. En annan tjänst som kan utnyttjas av den behövande är delbetalning.

Lågprisdriven webbutik

Media Markt är en enorm kraft inom den svenska och globala handeln för privatpersoner som ger människor åtråvärda varor online till mycket låga priser. En sådan strategi är en svår balansgång där priser kalibreras mot minimala vinster, vilket kan få en ekonomiansvarig att slita sitt gråa hår. Företagsidén är som att gå på lina med en stång som kan tippa åt fel håll. Trots detta kämpar Media Markt med förutsättningar som måste skapa ett stort kundunderlag samtidigt som aktieägare ska ha sin del av kakan. För oss kunder märks nog bara den första delen av kontentan. Vi kan med gott mod ta del av det smått fantastiska utbud som Media Markt erbjuder i sin webbutik och dessutom göra stora kap!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021 merjuligavle.se . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.